Bruggen bouwen

St. Jorisschool wint finale vrije opdracht Technieklokaal

De St. Jorisschool uit Borculo heeft 1 juli de finale van de vrije opdracht van het Technieklokaal gewonnen. De leerlingen Jochem, Stan, Anne, Irene en Jelle vielen daardoor in de prijzen. Zij ontvingen vrijkaartjes voor het Klimbos in Ruurlo.

De afgelopen maanden hebben leerlingen van groep 8 die het Technieklokaal bezochten een brug gebouwd. Dit was een vrije opdracht. Bij een vrije opdracht wordt aangegeven wat het product moet kunnen en welk materiaal daarvoor beschikbaar is. De uitvoering wordt geheel aan de leerlingen overgelaten. Zij worden daardoor gestimuleerd zelf initiatief te nemen en oplossingen te bedenken.
Vijf scholen hadden zich geplaatst voor de finale: St. Jorisschool uit Borculo, Beatrixschool uit Harfsen, Kiezel en Kei uit Borculo, School Noord uit Borculo en de Julianaschool uit Almen (was verhinderd voor de finale). De opdracht was om een brug te bouwen van balsahout, speldjes en touw. De finalisten kregen daarvoor ongeveer twee uur de tijd. Samenwerken speelde bij de uitvoering van de opdracht een belangrijke rol. Aan het eind werden de gemaakte bruggen getest in het bijzijn van ouders, grootouders en bekenden. De school met de brug die het meeste gewicht kon dragen, zou als winnaar worden gehuldigd. Die eer ging uiteindelijk naar de St.Jorisschool uit Borculo met een gewicht van 5250 gram. Daardoor mogen Jochem, Stan, Anne, Irene en Jelle zich het komend jaar de beste bruggenbouwers van de gemeenten Berkelland en Lochem noemen!

Uitslag wedstrijd bruggen bouwen Technieklokaal:
St. Jorisschool Borculo: 5250 gram
Kiezel en Kei Borculo: 5000 gram
Beatrixschool Harfsen: 4750 gram
School Noord Borculo: 3750 gram


De winnende brug!

Technieklokaal Berkelstreek
Bosberg 21, 7271 LE Borculo
T: 06-53662190
E: info@btoberkelstreek.nl

Copyright © 2024 Technieklokaal Berkelstreek
Disclaimer